Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Whisky har alle dage været en rigtig herredrik, og selvom der naturligvis er masser af kvinder, der kan sætte pris på et godt glas, så forbindes det stadig i høj grad med noget for rigtige mænd.

Der er da heller ikke nogen tvivl om, at der er masse af stil i at drikke whisky, hvis du ellers drikker de gode af slagsen. Hvis du skal imponerer lidt mere, skader det aldrig at vide lidt om det man drikker, det gælder uanset om det er rødvin, whisky, cognac eller noget helt fjerde.

Whisky – ældgammel medicin

Der er mange der tror, at whisky eller whiskey er af skotsk oprindelse, og der er da også blevet lavet whisky i Skotland og Irland i mange århundreder, men de første oprindelser af destillerier kan dateres tilbage til det 13. århundrede i Kina, hvor det blev brugt som medicin, der kunne kurere mange sygdomme.

I Kina og Japan er whisky kæmpe stort, og herhjemme er vi også for alvor ved at få øjnene op for whisky fra de egne af verden, selvom der ikke er nogen tvivl om, at langt det meste der bliver solgt herhjemme kommer fra Skotland, Irland og USA.

Skotlands stolthed

I Skotland er whisky ikke bare en drik, det er landets stolthed, og det er noget som de er kendt for i hele verden. Der er dog ikke noget der er så enkelt som skotsk whisky, for det det kan inddeles i regioner det kommer fra. De seks områder er som følger:

  • Highland
  • Lowlands
  • Speyside
  • Islay
  • Campbeltown
  • Islay

Kina og Skotland er de to største lande, når det kommer til produktionen af whisky, og derudover er det især Irland og USA, hvor det går under navnet bourbon. Her i landet produceres også whisky omend det er i en helt anden målestok.

Du kan finde et stort udvalg af whisky her

EFTERLAD ET SVAR