Lækre gardiner

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Før i tiden var gardiner en stor del af hjemmet, og fruen i huset syede dem ofte selv. Derfor var det heller ikke unormalt, at man havde de samme gardiner hele livet. Sådan er det bestemt ikke længere.

Selvom det i dag er de færreste, der selv syer gardiner, bliver der ofte lagt meget energi i at vælge de helt rigtige. Samtidig er gardiner også blevet en del af moden, og de bliver derfor langt oftere skiftet ud. I disse år er plisségardiner højeste mode, så vi har samlet en lille introduktion til dem her. Du kan også se et stort udvalg i de flotte gardiner her.

Plisségardiner er enkle og stilrene

Plissegardiner er en af de typer gardiner, der er stormet frem sammen med den skandinaviske bølge. De kom frem for cirka 10 år siden, og er stadig lige populære. Gardinerne er en form for persienner, men de er væsentligt mere stilrene og alsidige. For eksempel fås plisségardiner med en Up & Down funktion, som gør, at gardinet kan flyttes rundt i vinduet. Det er altså ikke længere nødvendigt at trække hele gardinet for, hvis solen skinner skarpt ind et enkelt sted. Up & Down-funktionen er yderst populær og vil gøre en stor forskel for udseendet og lysindfaldet i dit hjem.

Funktionalitet og stil

Som regel er plisségardiner lavet i et stof, der lader lyset skinne igennem. Det sikrer, at du får naturligt lys i dit hjem, selvom du har behov for at afskærme vinduet. De fås dog også med mørklæggende stof, så de fungerer nøjagtigt ligesom mørklægningsgardiner. I modsætning til traditionelle mørklægningsgardiner er plisségardiner dog fæstnet i kanten af vinduet, så der ikke slipper lys ind i siderne.

En af grundene til, at plisségardiner er blevet så populære, er deres enkle design. De kan nemt trækkes op og ned, og de er stort set altid lavet i en enkel farve, der kun brydes af de helt perfekte folder i stoffet. Det giver et simpelt og stilrent udtryk, som passer ind i et hvert hjem. Plisségardiner er med andre ord den perfekte kombination af stil og funktionalitet, som vi har savnet med persienner og foldegardiner.

EFTERLAD ET SVAR