Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Prikken i tindingerne, pletter for øjnene eller direkte dunken på hjernen plager mange danskere. Hovedpine kan komme af naturlige følger, såsom for lidt væske eller for meget alkohol, men mange plages af mystisk hovedpine, og så er det svært at behandle. Måske er briller svaret?

Mange døjer med hovedpine i hverdagen, og Professor Rigmor Højland Jensen, der er leder af Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital henviser til, at hovedpine og migræne hvert år forårsager over 700.000 tabte arbejdsdage. Mange er så hårdt plaget, at de tager akupunktur mod migræne, alternativ medicin eller healing i brug for at komme smerterne til livs. Og ofte er disse rigtig gode til at komme lidelsen til livs, men er det ikke nok, må man se videre en dette.

Synet bedrager

Oftest er svaret nemlig lige for næsen af personen med hovedpine. Rigtig mange døjer med hovedpine relateret til en synssvækkelse. Det er altså øjnene, som den er gal med. Og det er heldigt, for det kan der gøres noget ved – og det kan oven i købet gøres med god til for øje.

Det er ofte personer, der er langsynede, som oplever hovedpinen i hverdagen. Hovedpinen opstår ofte, når man bruger for lang tid på læsning eller arbejde ved den bærbare PC. Det er nemlig meget anstrengende for langsynede at holde billede og tekst i skarp fokus på kort afstand i længere tid ad gangen. Mange har ovenikøbet denne synslidelse uden at vide det. En grundig synsprøve hos optikeren kan afgøre, om langsynethed er årsagen til hovedpinen.

Personlig stil kommer igennem blikket

Det er vigtigt, at have din personlige stil med i overvejelserne, når du vælger dine nye briller og kysser farvel til hovedpinen.

Pris er selvfølgelig en vigtig faktor, og der er briller til alle slags penge. Den billige Heiko Stumbeck til den dyre fra Hugo Boss, men ind i mellem finder du mange varianter og priser. Har du et favoritmærke, er det et stærkt signal at sende, hvis du også vælger det i brillemærke.

Også stelform er vigtig. Er du en hornbrille, den ultralette i carbon, den klassiske fra 60’erne eller er du den bæredygtige type med stel i træ. Mulighederne er mange, og det anbefales altid, at man tager mange modeller med hjem og prøver de forskellige.

Og her kommer vi til det vigtige. Hvad skal brillen bruges til? Har du brug for dobbelt synsfelt? Er de mest for show? Eller er det vigtigt, at de føles lette, ikke generer og ikke kommer vejen?

Tag turen ned til din lokale brillemand, fyld tasken med stel og hjem foran spejlet og prøv løs. Husk også at prøve rigeligt med forskellige outfits igennem, når du har de perfekte briller på. Du skal leve med dem længe, og de skal passe til alle din udtryk og brugssituationer.

EFTERLAD ET SVAR