bulletproof vest

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Har du overvejet om du skulle bruge en skudsikker vest? Så læs med her, og bliv klogere på, hvorfor det er vigtigt at du vælger den rette skudsikre vest.

En skudsikker vest, er ikke bare en skudsikker vest. Der findes hundredvis af producenter af skudsikre veste, hvoraf kvaliteten er meget forskellig fra mærke til mærke.

Alene i Danmark findes der et hav af udbydere af skudsikre veste, hvoraf mange af dem ikke lever op til de internationale krav fra instanser som eksempelvis NIJ, for at undersøge om et firma lever op til kravene, kan du gå ind på hjemmesiden Justnet.org (https://tims.justnet.org/Report/BallisticCPL), som er den offcielle liste for skudsikre veste, som er certificeret og godkendt ifølge NIJ.

Protection Group Danmark er certificeret jf. NIJ standard 0101.06, og tilbyder skudsikre veste i forskellige varianter, alt efter om du leder efter en billig eller dyr skudsikker vest. Prismæssigt ligger disse fra 2199 DKK og op af, hvilket er en af Danmarks billigste skudsikre veste, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten, da denne er NIJ 0101.06 certificeret.
Deres skudsikre veste kommer i forskellige varianter, hvoraf forskellen ligger i vægt, tykkelse og fleksibilitet. Jo mere fleksibel, let og tynd en skudsikker vest er, jo mere vil den koste. Dette er således at du kan få en skudsikker vest, som lever op til dine krav, uden at gå på kompromis med kvaliteten. En skudsikker vest til 2199 DKK er lige så god som en skudsikker vest til 3499 rent skud mæssigt. Forskellen vil ligge i selve tykkelsen, fleksibiliteten og vægten.

Hvorfor er det vigtigt at en skudsikker vest er NIJ 0101.06 certificeret?

Dette er din sikkerhed for, at du får en skudsikker vest, som er blevet gennemtestet efter verdens strengeste standard for skudsikre veste. Dette er ikke kun mod skud, men også mod hverdagsbrug, således at din vest stadig virker efter 3 års brug.
Der findes mange skudsikre veste i Danmark, og vores nabolande, som ikke lever op til disse krav. Dette betyder blandt andet at du kan risikere at købe en skudsikker vest, som ikke er testet efter den nyeste NIJ standard, men derimod den gamle 0101.04 standard, hvor denne er betydeligt nemmere at bestå.

Tætheden beskytter de skudsikre fibre

Det er især tætheden af det cover som beskytter de skudsikre fibre, som er anderledes. Ifølge NIJ standard 0101.04 kræves der ikke, at de skudsikre fibre er beskyttet af et 100% vandtæt cover, hvoraf NIJ standard 0101.06 skudsikre veste, skal kunne holde til at ligge i et vandbad i 30 minutter. Denne vest lever op til 0101.06 certificeringen protectiongroup.dk/da/skudsikre-veste-c-1/skudsikker-vest-nij-iiia-p-8

Dette er en ud af mange forskelle, hvilket også betyder at en NIJ 0101.04 skudsikker vest ofte vil være billigere, men markant dårligere.

EFTERLAD ET SVAR