Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Tyskland forbindes af mange danskere med autobahn, Bundesliga og øl. Men det er også en af Europas helt store kulturnationer, hvor der er en masse spændende ting at se. Og det behøver man ikke at rejse langt syd for grænsen for at opleve. Der er både shoppingmuligheder og seværdigheder i Flensborg, der er en by med en rig historie. Det kan man hurtigt forvisse sig om.

Museer med mere

Efter Kiel og Lübeck er Flensburg den tredjestørste by i Slesvig-Holsten og med sine 90.000 indbyggere den nordligste større by på det tyske fastland. Her er en masse at få tiden til at gå med. Gå en tur på den spændende Rote Strasse, besøg Museumsberg Flensburg, der er et af delstaten Schleswig-Holsteins største museer, eller tag en tur til Historische Hafen eller se nogle af de andre af Flensborgs seværdigheder. Der er også en række kirker ikke langt fra gågadeområdet. Og efter en lang dag på farten kan du sætte dig på en af de gode cafeer – eller hvis du hellere selv vil lave en gang pandekager, så se for eksempel https://www.hurtigmums.dk/pandekager/.

Søfart og sejlture

En del af Flensborg seværdighederne har relation til søfart og sejlads. Hos Schiffahrtsmuseum kan du lære om, hvordan havnen for mange år siden bidrog til byens storhed. De store træskibe sejlede verden rundt og særligt fra Vestindien til Flensborg. Skibene var lastet med rom, hvilket betød, at der i Flensborg skød mange romhuse op. Selvom der ikke er mange tilbage i dag, kan du stadig besøge nogle af dem. Der kan du så få fortællingerne om rommens storhedstid i byen – og blive budt på et par smagsprøver. En sejltur på den skønne Flensborg Fjord er også en dejlig mulighed, hvis man vil slappe af efter at have set nogle af de mange Flensborg seværdigheder.

EFTERLAD ET SVAR