Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

At vi lever på vores jord på lånt tid, er der nok ikke nogen, der vil sætte de helt store spørgsmålstegn ved. Vi er her kun i en kort periode i det store samlede billede, og derfor burde vi også være bedre til at passe på jorden. Den skade der er sket med miljøet over de sidste 100 år, har nok været værre end alt det der er sket inden.

Forurening fra biler, fabrikker, spildvand, CO2 udslip, ekstrem forbrug af fossile brændstoffer og meget meget andet, har sat sine tydelige spor på vores klode, og det er ikke af den gode slags.

Hvis alle mennesker, lande og virksomheder tænkte på miljøet ville det hjælpe utrolig meget, og indlandsisen ville måske smelte lidt langsommere og vandstandene ville stige lidt langsommere.

Som enkeltindivider kan man naturligvis ikke få alle til at tænke på miljøet, men vi kan starte med os selv. Det kan godt være, at det kan virke som meget små ting, men mange bække små, giver som bekendt en stor å. Så hvis alle gjorde lidt mere for at tænke på miljøet og den klode vi efterlader til vores efterkommere.

Det kan være alt fra at huske at slukke lyset, når vi forlader et rum, det kan være at slukke vandet, når man ikke bruger det, og det kan være at sørge for at have så lidt madspild, som muligt. Alt sammen ting der belaster miljøet mere end det er nødvendigt.

Det kan også være noget som at vælge økologi, når det er muligt. Man skal ikke vælge økologi for økologiens skyld, men gøre det, når det giver mening. Eksempelvis er det en rigtig godt ide at vælge børnetøj der er lavet af økologiske stoffer (kan købes her), ikke kun fordi det er bedre for miljøet i forhold til produktionen, men også fordi det er bedre for barnet, at tøjet ikke er fyldt med giftige kemikalier.

 

EFTERLAD ET SVAR