Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det kan tage rigtig lang tid at finde det helt perfekte bord til stuen, eller reol, der passer ind lige præcis der, hvor du har plads til den. Men der er faktisk slet ingenting i vejen for at bygge dine egne møbler. Faktisk skal der meget mindre til end du tror, og det kræver heller ikke det store håndelag, bare en god guide, lidt tid og masser af tålmodighed.

Masser af inspiration online

Nettet er propfyldt med gode guides til, hvordan du selv bygger møbler. Her skal du måske sortere lidt, da nogle er professionelle med alverdens store værktøjer. Men, du kan altså komme rigtig langt blot med en rundsav og en skruemaskine, som du garanteret kan låne af naboen eller et familiemedlem, hvis ikke du selv har en.

Finish er det vigtigste

Det, der får hjemmelavede møbler til at se flotte og professionelle ud i sidste ende, er overfladebehandlingen. Det er vigtigt, at du får behandlet dit træ, enten med en god træbeskyttelse eller en flot maling, og det behøver ikke koste alverden. Læs mere her om god maling. Du kan også sagtens indfarve træet med alverdens flotte nuancer, som hurtigt får selv billigt fyrretræ til at se smadderflot ud.

Ikea hacks

Hvis du ikke helt har modet på at starte fra bunden, så findes der også hundredvis af gode Ikea hacks. Det går ud på at man finder billige møbler i Ikea eller måske endda i genbrug og modificerer dem, så de passer til egne behov. Her sætter kun fantasien grænser. Ofte kan du nemlig finde rigtig billige møbler af godt træ eller flotte melaminplader, som bare lige skal have en lille makeover og en klat maling! Om ikke andet, så får du et midlertidigt møbel, der kan fylde pladsen, indtil du finder det helt rette en dag.

 

EFTERLAD ET SVAR