Family holding Earth in hands. Elements of this image furnished by NASA

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Miljøet er noget, som har betydning for os alle sammen. Det er snart svært at benægte, at vi  ser tegn på global opvarmning, og at det er nødvendigt, at vi alle sammen arbejder sammen for at gøre noget, så vi kan reducere mængden af de drivhusgasser, som vi udleder. Måske kan det være svært som familie eller enkeltperson at se, hvad lige præcis du kan gøre for at give en hånd i klimakampen. Men der er faktisk flere ting du kan gøre for at hjælpe lidt på vej. For hvis alle bare gør en smule, vil det til sidst kunne være med til at gøre en forskel i det samlede regnskab, når handlingerne summer sig op. Derfor har vi herunder samlet et par bud på, hvordan du kan gøre din hverdag mere klimavenlig.

Mindre madspild

En af de største synder, som det nok er de fleste af os, der har problemer med, handler om madspild. Vi smider nemlig alt for meget mad ud, som sagtens kunne være blevet spist. Derfor gælder det om at tænke over, hvilke madvaner du har, og hvad du kan gøre for at ændre det dårlige mønster med at smide alt for meget mad ud.

En af de første ting, du kan gøre, er at se på, hvad du køber, når du handler ind. Køber du alt for meget i forhold til, hvad der egentligt bliver spist, fordi der er et godt tilbud? Laver du impulskøb, som alligevel bare kommer til at blive for gammelt i køleskabet? Der kan være mange grunde til, at vi smider for meget mad ud og ikke får spist alt det mad, som vi har købt ind. Men en af løsningerne kan være at lave en madplan for ugen og så vidt muligt kun handle ind en gang i købet af en uge. På den måde kan du planlægge maden i løbet af ugen, så den passer sammen, og så kan du derigennem bedre få brugt dine rester. Hvis du gerne vil lave noget med hvidkål den ene dag, så tænk det ind, hvordan du kan få brugt resterne af hvidkålen dagen efter.

Når du laver madplaner vil det også være oplagt at overveje, om du kan skære ned på kødforbruget. Det er nemlig en af de helt store syndere, når det gælder CO2-udledning. Du kan for eksempel vælge at have en kødfri dag om ugen. Og hvis du alligevel har mad, der skal smides ud, så brug plastikposer til skraldespanden som skåner miljøet. Så er du et godt skridt videre mod en mere miljøvenlig hverdag.

Brug miljøvenlige produkter

Et andet sted, hvor du kan skære ned på CO2-udslippet, er ved at kigge på de forskellige produkter, du bruger i hverdagen. Det kan både være sæben på badeværelset, vaskemidlet og bleerne. Ofte er der mange produkter, som ikke gør noget særligt godt for miljøet og heller ikke ting som f.eks. allergi. Derfor kan det godt betale sig at kigge efter mere miljøvenlige produkter, som ikke skader miljøet. Du kan for eksempel altid kigge efter svanemærket. På den måde kan du både skåne dig selv og miljøet.

EFTERLAD ET SVAR