Portrait of happy young woman sitting on sofa at home

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

De fleste der er vilde med tøj, mode og stil har det sådan, fordi det er en oplagt måde at kommunikere, hvem man er, og hvordan man ser sig selv. Hvis man vælger at gå i sort, kommunikerer man noget, mens pink og pastelfarver kommunikerer noget væsentligt andet. Går du i genbrugstøj, viser du dig som den klimabevidste eller bare retroglade, mens det at gå klædt i skjorte og måske tilmed jakke, sætter dig solidt i bås med de professionelle. Går du for alvor op i at kommunikere din identitet ved hjælp af stil, er det dog også værd at være opmærksom på, at stil ikke kun handler om det tøj, man tager på.

Derfor er stil vigtigt

Klæder du dig altså professionelt, mens du opfører dig ansvarsløst, kan magien snart gå af tøjet. I hvert fald for dem, der kender dig. God og bevidst stil er altså ikke en trylleformular, der gør dig til det menneske, du gerne vil være. Tværtimod er tøjet nærmere en bageform, som du med sigt kan stræbe efter at udvide dig og fylde ud. Det kræver dog hårdt arbejde, og tøjet kan kun agere som stok på vejen.

Du bør dog vide, at det bestemt er værd at stræbe efter. Først og fremmest betyder det i praksis, at du, bevidst eller underbevidst, stræber efter det menneske, du gerne vil være eller gerne vil ses som. Det er vel i grunden det livet handler om? Selvom du altså aldrig når målet helt, vil de så delmål på vejen alligevel bringe dig stor glæde. Hvis du altså går rundt i genbrugstøj, fordi du gerne vil ses som den klimabevidste og langsomt også får indrettet dit hus i samme bane, er det bestemt en ting at være stolt af.

Hjemmets stil

Hjemmets indretning har nemlig ligeledes enormt meget med stil at gøre. Sammen med din tøjstil må det nemlig siges at være det sted, hvor du har bedst mulighed for at vise din personlighed. Det er en mulighed du bør gribe. Særlig hvis du går op i stil som nævnt ovenfor. Alt for mange hjem er nemlig blottet for personlighed og er bare som taget ud af et indretningsmagasin.

Det kan dog også blive en noget mere omstændig og dyr proces at skulle ændre stil i hjemmet, end hvis det bare handler om et par ekstra skjorter. Alligevel er der dog nogle ganske nemme og billige steder, du kan begynde processen. Det handler for eksempel om væggene. Langt de fleste hjem har hvide vægge, men måske har du altid drømt om et særligt tapet, en lysegrøn kontrastvæg eller måske bare lidt flere kunstværker på væggene. I så fald er det både nemmere og billigere end du tror. Har du ikke selv overskuddet eller evnerne, så få hjælp af en maler. På rekord tid vil du se hele rum eller sågar hele huset forvandlet til en mere personliggjort version af sig selv. Stil handler nemlig om meget mere end bare tøj.

 

 

DEL
Tidligere artikelTips til hverdagen
Næste artikelSådan får du nyt tag

EFTERLAD ET SVAR