Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er ikke nemt at få styr på basisgarderoben, og mange lærer aldrig at mestre det. Derfor har vi samlet tre gode råd til dig, der gerne vil have sammensat en god basisgarderobe. Læs med her, hvis du vil lære mere.

Det er nemlig ikke svært at sammensætte en god basisgarderobe, men alligevel er der mange, som går forkert i byen, når de skal vælge nye stykker basistøj.

Basisfarver

Når du sammensætter din basisgarderobe, så sørg for at have styr på basisfarverne. Dette betyder dog ikke, at du kun skal bruge sort og hvidt tøj i basisgarderoben – tvært imod.

Hvis du skal vælge basisfarver, bør du prioritere klassiske farver, som passer til det meste. Når du står i forretningen, kan du udvælge de rigtige farver ved at kombinere dem med hinanden. Det fascinerende ved basisfarver er, at én nuance af blå kan passe til alt, mens en anden kan være meget unik og være meget svær at matche.

Et godt råd til basisfarver er generelt at undgå meget klare farver eller pastelfarver. Disse vil ofte have en meget tvivlsom effekt, hvis de er kombineret på den forkerte måde.

Tænk varieret

Når du opbygger din basisgarderobe, bør du tænke varieret. Det vil sige, at du skal bruge både overdele og underdele i forskellige farver. Med andre ord er der ingen grund til at have fem par sorte bukser, hvis du i stedet kan variere og få fem par bukser i forskellige basisfarver.

Du bør også tænke varieteter med resten af garderoben. Sørg eksempelvis for at have bredt udvalg af basic t shirts.

Alene ved at kombinere forskellige stykker tøj i basisfarver, har du allerede en ret alsidig garderobe, som kan sammensættes på mange måder uden at blive kedelig.

Enkle stykker tøj

Til basisgarderoben bør du prioritere at vælge enkle stykker tøj. Det vil sige, at du ikke skal vælge tøj, som der er mange detaljer på.

Med detaljer tænkes der eksempelvis på knapper, mønstre, bånd, blonder eller lignende. Der kan selvfølgelig være undtagelser med basistøj, der har diskrete detaljer. Bare sørg for, at det ikke er mere dominerende detaljer, end at det stadig kan kombineres med alt det øvrige basistøj.

Hvis du vil have mere interessant tøj, skal der bestemt også være plads til dette. Du bør bare prioritere at gøre disse stykker til en del af den øvrige garderobe. Du skal altid huske på, at idéen med en basisgarderobe er, at den altid kan kombineres på kryds og tværs.

EFTERLAD ET SVAR