Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

”Man får, hvad man betaler for” og ”pris og kvalitet hænger sammen”. Sådan lyder et par ganske sigende ordsprog, der ofte tages i brug, når man overvejer den billige løsning og sammenholder den med en dyrere. For frisøren er det ikke anderledes. Mange synes, at det er dyrt at gå til frisøren, og spørgsmålet om ”hvorfor det skal koste så meget”, bliver ikke mindre forvirrende af, at nogle frisører tager 150 kroner for ’samme’ ydelse, som koster 3-4 gange prisen andre steder. Men der er en årsag – og den går på, at pris og kvalitet hænger sammen.

En frisør bør være certificeret – men det er ikke et krav!

Det kan lyde skræmmende, men der er faktisk ingen regler for, om man skal være faglært for at åbne en frisørsalon i Danmark! Og så kan man spørge sig selv, om det er fair, og om man f.eks. ville tillade en ufaglært blikkenslager at lave sine vandrør, eller ringe til en ufaglært tømrer, når det splinternye køkken skal samles? Næppe. Derfor giver det heller ikke meget mening, at der ikke findes krav om certificering, når man f.eks. klipper og laver farvebehandlinger m.m. på folk.

Netop også uddannelsen, og garantien for godt håndværk, er en af årsagerne til, at der er store prisudsving mellem de ’selvlærte’ og de faglærte. Det er trods alt langt flest klager vedrørende ufaglærte, der lander hos Dansk Frisør og Kosmetikerforbund.

Det vil uundgåeligt være en risiko ved at besøge en ufaglært salon og agere pris-dumpere på et marked, der kan spolere folks udseende og efterlade dem med store ærgrelser.

Vælg frisør med godt renommé

Når du skal vælge din frisør næste gang, kan du passende gå efter en med at stærkt renommé i lokallivet. Ofte er mund-til-mund anbefalinger et godt pejlemærke for, om du kan forvente en ordentlig service, og om den er fair set i forhold til prissætningen.

Husk desuden, at når du søger en frisør i Kolding, Odense, København, Aarhus eller andre store byer, så er der ofte gode muligheder for at læse anbefalinger på internettet forud for dit besøg. Det er med til at sikre, du finder en god frisør, der lever op til dine forventninger.

EFTERLAD ET SVAR