Hjem i stilfuldt design

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi danskere kan godt lide design. Vi er især vilde med det simple og praktiske af slagsen, og har stor fokus på, hvilken brugerværdi det enkelte produkt skaber. I Danmark foretrækker vi faktisk brugervenligt og praktisk design over kunst, som vi til gengæld ikke har et så lidenskabeligt forhold til.

Skønhed ligger i nytteværdien

I Danmark forbinder vi oftest skønhed med noget praktisk. Et godt design er enkelt, strømlinede og fungere fejlfrit. Det betyder, at værdien af et produkt ikke måles ud fra, hvor dyrt et materiale det er lavet af, men derimod hvilken nytteværdi, den skaber for brugeren og i hjemmet. Danskernes forhold til design afspejles især i den måde, vi indretter vores hjem.

Arkitekttegnede huse hitter

Alle huse er naturligvis tegnet af en arkitekt, men begrebet ”arkitekttegnet hus” bruges i en anden sammenhæng. Det er tegnet til at imødekomme ejerens vision og ønsker, og er altså med andre ord et skræddersyet hus. I løbet af de seneste år er efterspørgslen på arkitekttegnede typehuse steget i Danmark, da flere og flere familien vælger at bygge deres hjem op helt fra bunden. Sammenligner man de arkitekttegnede boliger, kommer klare tendenser til udtryk. Husene har ofte moderne, flydende linjer og et åbent rumforløb. Derudover foretrækker danskerne store vinduespartier, så der lukkes godt med lys ind året rundt. Præferencerne afspejler, at danskerne netop godt kan lide praktisk og brugervenligt design.

Stilrene danskdesignede møbler

Forkærligheden for praktisk design kommer også til udtryk i indretningen af hjemmet. Vi danskere er vilde med stilrene møbler lavet i slidstærke materialer, og som er nemme at holde rene. Derfor vælger vi ofte danskdesignede møbler, som netop imødekommer vores forventninger til udtryk, kvalitet og brugervenlighed. Det er dog ikke kun os danskere, som foretrækker de danske brands – mange af dem har succes på internationalt plan. Det gælder blandt andet det danske brand GUBI, som netop har fokus på det enkle og stilrene.

EFTERLAD ET SVAR