Boligindretning: 60’erne er tilbage

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Tidligere var det kun det unge publikum i storbyerne, der var optaget af retrostilen – i dag er det os alle.

I moderne tider, som disse, hvor alt er enkelt og nordisk indrettet, kan de danske hjem godt gå hen og blive en smule kolde og kedelige. Selvom minimalismen tog fart i 1960’erne, er det ikke denne 60’er-stil der refereres til – men derimod de orange-brune farver, designklassikerne og materialerne, der også var populære i 60’erne, der er tilbage.

Teaktræ, keramik og orange-brune farver

Det er ikke nødvendigvis designeren bag, der er i dag afgør om et møbel er retro eller ej, men ofte materialerne, der er brugt. Tidligere gik vi primært efter en kendt designer – i dag går vi efter looket.

Kaj Bøjesen figurer, Eames stole og Poul Henningsens lamper findes i dag over mange af de danske hjem kombineret med moderne møbler og boliginteriør, netop fordi looket hos disse designklassikere skaber en nostalgisk stemning i hjemmene, som er med til at gøre rummene hyggelige.

Genbrugsbølgen – Kombiner det retro med det moderne

Nye møbler og nyt boliginteriør har ikke den samme sjæl, som de gamle, selvom de måske ligner dem. De nye møbler og det ny-fremstillet boliginteriør er ofte også fremstillet af materialer, der gør dem ringe i kvaliteten, når man sammenligner med de gamle møbler. Derfor vælger mange danskere at gå i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Man snakker om en såkaldt genbrugsbølge. Før i tiden kunne du finde genbrugsmøbler og genbrugsboliginteriør til meget billige penge – i dag er de noget dyrere.

Det hænger sammen med den stigende interesse i samfundet for retrodesign og retromaterialer. Vi danskere er vilde med tv-programmer med fokus på genbrugsmøbler og boliginteriør så som ”Guld på Godset” og ”Antikduellen”. I dag kombinerer man retromøblerne og interiøret med noget moderne. Det er dermed ikke alt fra fortiden, der hitter i dag, da det skal helst kunne stå i samspil med noget moderne.

Vælg et udsnit fra 60’erne og kombiner med noget nyt. Hvis du bor meget minimalistisk, kan du nemt tilføre dit hjem lidt retrocharme ved at pynte med eventuelle keramikvaser, retro-plakater med trærammer, Kaj Bøjesen figuerer og planter. Du kan også vælge at købe nogle af de såkaldte designklassikere, der er in igen i den danske boligindretning – såsom PH-lamperne og Eames stolene.

EFTERLAD ET SVAR