Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Sommeren er over os, og vi kan mærke varmen, lyset og glæden hver dag – og det betyder selvfølgelig også, at vi begynder at bevæge os mere udad. Hvis du ikke har rørt din terrasse og have indtil nu, har du helt sikkert opdaget, hvor meget den kan forfalde på sådan en vinter. Men frygt ej – for her får du 5 tips til en sprudlende have.

Husk pynten

I en sprudlende have er der på ingen måde skruet ned for pynten – tværtimod. Du kan vælge mellem al slags pynt, hvis du køber fra Brøndsholm. Brøndsholm sælger nemlig utallige typer dekoration til både erhverv og private – helt klart et kig værd.

Frisk frugt er helt klart også en fordel ved at have egen have. Hvis I ikke har hverken æble, pærer- eller blommetræer, er det også en mulighed at købe frugt til private. Det er en smart løsning til travle børnefamilier, der gerne vil unde at give deres barn noget sundt og nærende.

Tænk over solens placering

Hvis du har intentioner om at indrette din have med forskellige sidde- og liggesteder, er det smart at tænke over solens placering. Hvor går den ned, og hvor står den op? Når du har fundet svaret, er det bare om at bygge løs – det er nemlig bedst at nyde en kop kaffe i solopgangen end at komme ud til en kold, mørk terrasse.

Test jorden

Hvis du skal til at plante dine egne blomster og planter, er det en god idé at teste jorden først. Det er egentlig ikke så svært – du skal blot undersøge, i hvor god kvalitet jorden er, og hvordan den er. Alt efter, hvilke jordforhold du finder, kan du enten finde en løsning eller plante blomster og planter, der passer specifikt til lige præcis dén type jord.

Det er heldigvis også nemt at købe sin egen jord, hvis jorden i din have er fuldstændig ubrugelig.

Start med at vokse træerne

Det er en meget god idé at gro træerne først. Træer tager generelt meget lang tid om at gro ud, så hvis du først finder ud af, at du vil have et træ, når der er gået mange år, er det bare rigtig ærgerligt. Sørg derfor for at overveje, om du vil investere i et træ allerede nu, eller om du er villig til at vente.

Der findes mange forskellige træer, og det er ikke alle, der bliver lige store. Et kastanjetræ bliver for eksempel helt enormt stort over en lang periode, mens kirsebærtræer ikke bliver specielt store. Du kan nemt tænke over, hvordan træet ville se ud i lige præcis din have.

Del din have op

Når du anlægger din have, kan det hurtigt blive uoverskueligt, stort og besværligt – men sådan behøver det absolut ikke at være. Ved at dele din have op i mindre stykker kan du tage hvert enkelt stykke og gøre det fuldstændigt færdigt, før du begynder på det næste.

EFTERLAD ET SVAR